This adaptive reuse transforms a 1960s building designed in the "Brutalist" style into a vibrant learning environment for young children. The paired classrooms feature bright, durable finishes and integrated millwork. Within each classroom zones of activity are defined at a range of scales, from cushioned window seats for reading to generous project areas featuring a micro-kitchen for experiential learning. Every detail is designed in response to the scale of the child, creating a healthy and age-appropriate environment for the students.

This project was a 2014 Interior Design Magazine Best of the Year Awards Finalist, received a SARA/National Design Award of Honor, a Boston Society of Architects Design Citation, and was cited for a 2015 Award of Merit from AIA New York State.

Awards

2015 American Architecture Award from The Chicago Anthenaeum 

2015 AIA New York State Design Awards Award of Merit 

2014 Interior Design Best of the Year Awards Finalist - Education: Youth 

2013 SARA/National Design Award of Honor

2009 Society of American Registered Architects/NY Design Award of Excellence in the Interior Design Category

2009 BSA/AIA-NY K-12 Educational Facilities Design Awards Award for Design Excellence

2005 Boston Society of Architects/American Institute of Architects Citation for Design

Photos © Frank Oudeman