After completing a master plan, MBB embarked on a series of additions and phased renovations that enlarged and transformed the building while allowing the school's operations to continue uninterrupted throughout the academic year. A warm but durable material palette provides the required flexibility to create varied environments for music, movement, art, language and academic  instruction.  A sheltered and secure entry leads to a gracious lobby featuring display cases carefully designed to show students' artwork to best advantage.

Enlargements to the building include a new alumni center that transforms a windswept roof into a flexible multipurpose space flooded with natural light.  This space is equipped with carefully integrated audio-visual systems and has adjoining storage and pantry spaces to support a wide range of events.  

Photography: ©Albert Vecerka/Esto/Peter Aaron